Vergroot uw mobiliteit bij een gebroken hielbeen
Een ongelukkige val kan helaas een gebroken hielbeen veroorzaken. In de achterzijde van de voet bevindt zich het hielbot, dat van de 26 beenderen in de voet het grootst is. Aan de hiel zijn de kuitspees (achillespees) en zoolpeesplaat verbonden. Een breuk in het hielbeen is zeer pijnlijk, en neemt dan ook een aantal weken herstel in beslag. Gedurende die tijd mag u uw gebroken hielbeen niet belasten. De hulpmiddelen van Kniestep.nl bieden in dat geval uitkomst. Kniestep.nl is de hoofddealer in Nederland van de Kniestep Strideon, Kniestep Orthomate en Kniekruk iWalk 3.0. Met de kniestep bent u niet afhankelijk van anderen bij het uitvoeren van eenvoudige handelingen, blijft u mobiel en heeft u uw handen vrij. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de kniestep in uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een deskundig advies van onze fysiotherapeut of probeer de kniestep gratis uit.
Gebroken hiel herkennen
Als u uw hielbeen heeft gebroken, kan dit zeer pijnlijk zijn. Het is niet meer mogelijk om op de voet te staan, laat staan op de voet te lopen. De gebroken hiel gaat veelal gepaard met een zwelling, met name rondom de hiel. De zwelling kan uitlopen naar de enkel of een deel van de voet. Door de voet te koelen, neemt de zwelling ietwat af. In het ziekenhuis stelt een arts door middel van een röntgenfoto vast of u uw hielbeen gebroken heeft.
Herstel gebroken hielbeen
Als de breuk in het hielbeen geen versplintering heeft opgeleverd en het geheel niet tot het gewricht is gebroken, wordt vaak gips aangebracht. Het volledige onderbeen met voet wordt hierbij vastgelegd, zodat de gebroken hiel en het gewricht complete rust krijgen. Deze methode kan van circa zes weken tot drie maanden duren. Als er echter sprake is van versplintering, verschoven botdelen of een breuk tot en met gewricht, zal er een operatie plaatsvinden. Door middel van osteosynthese worden de botdelen aan elkaar gezet. Hierbij worden schroeven en plaatjes aangebracht, afhankelijk van de ernst van het gebroken hielbeen.
Het gebroken hielbeen ontlasten
Zodra het gebroken hielbeen in het gips zit, mag u uw geblesseerde onderbeen niet bewegen of belasten. Dit betekent echter niet dat u verplicht bent om volledig stil te gaan zitten of dat u lastig op één been moet manoeuvreren. Voorheen was u aangewezen op elleboogkrukken om u voort te bewegen. De loopkrukken zijn echter onhandig in gebruik, leveren pijnlijke armen en schouders op en maken het maken van lange afstanden lastig. Gelukkig introduceert Kniestep.nl als hoofddealer in Nederland de kniestep en de kniekruk. Met deze hulpmiddelen houdt u uw handen vrij terwijl u zich soepel voortbeweegt. Even boodschappen halen bij de supermarkt, de hond uitlaten of de kinderen afhalen van school; onze producten geven u de vrijheid om uw normale leefstijl voort te zetten.
Bekijk onze hulpmiddelen bij een gebroken hielbeen op de website
Onze kniesteps en kniekrukken zijn nog maar kort verkrijgbaar in Nederland, maar blijken voor velen al de ideale oplossing te zijn. We krijgen van onze klanten te horen dat de hulpmiddelen eenvoudig in gebruik zijn, waardoor de revalidatieperiode aanzienlijk makkelijker verloopt. Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de website.